Ritsen repareren of vervangen

Hoe vervelend is het als de rits van je kledingstuk defect is.
Je hebt nu niets aan je heerlijke jas waarvan de rits niet goed sluit, of die broek waarvan de gulp telkens openstaat. Er hoeft niet altijd een nieuwe rits in. Vaak kunnen we dit oplossen door het vervangen van de runner. Dat is de schuiver die je omhoog en omlaag doet om de rits dicht te maken.
Als je je rits dicht wilt doen en de tandjes onder de runner weer open gaan, dan kunnen we vaak de runner vervangen.

Voor elk soort rits zijn speciale runners. We kunnen bij de spiraal rits, bloktand rits, spatwaterdichte ritsen en metalen ritsen de runners vervangen zodat je rits het weer doet.

Als dat niet het probleem is, dan is het niet anders dan de rits te vervangen. We hebben alle soorten en maten in huis en heb je eens iets bijzonders, dan kunnen wij het bestellen. De meest voorkomende ritsen zijn de spiraal ritsen, metalen ritsen en bloktand ritsen. Wat je tegenwoordig ook vaak ziet zijn spatwaterdichte ritsen. Deze hebben wij ook, maar helaas alleen maar in het zwart. Veel jassen hebben deelbare ritsen, de langere jassen hebben vaak dubbel deelbare ritsen, dan kan je de rits ook van onder naar boven openen, handig voor als je op de fiets zit!
In rokken en jurken zitten vaak subtielere ritsen. Dit zijn blinde ritsen, die zie je nauwelijks aan de buitenkant.

Heb je een kledingstuk waarvan de rits vervangen moet worden. Klik dan hieronder op het juiste kledingstuk.